+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: [Fiery E41A v1.3 Windows 7 x64] Rip process stalls after motherboard replacement

  1. #1
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    2

    Default [Fiery E41A v1.3 Windows 7 x64] Rip process stalls after motherboard replacement

    Hi guys, i'm a Fiery and pro printers engineer for a company in Italy.
    Today i'm facing a problem i've never seen.

    I have a customer with a E41-A (system 9 rel2) version 1.3 (Windows 7 x64, not Windows XP).
    Yesterday i replaced the Fiery motherboard, due to a BIOS problem, with a used one (not new) because the customer needed to print.
    The used mb was taken off a old E41-A version 1.2 (Windows XP) because i had no other quick solutions.

    Fiery computer starts fine but:
    • every files stall at ripping process (see attached)
    • top Fiery bar shows always "ready" though printers is off (it should say "check cable..")

    Today i reinstalled original System completely (without any upgrade or patch) but now i got the same problem!

    It is very strange because no errors are shown and logs seem correct.
    I also replaced Fiery-printer cable and tested Fiery on another same printer with no success.

    Ok, i will order a new mainboard, but what could i do quickly?
    There's a way to "authorize" the replaced mainboard?
    Thanks for help!

    Name:  stalls.jpg
Views: 96
Size:  463.6 KB

  2. #2
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    2

    Default

    Problem solved by replacing RAM modules too.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts