Results 1 to 10 of 10

Thread: Verify

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    12

    Default Verify

    Hi

    I have created a profile on Lumi silk using CPS which has a Delta E of 2.2, when I use verify with an Ugra-Fogra-Medienkeil-CMYK-EPS V3.0a Wedge it fails to pass becaues of the Delta H, what needs to be done to improve this to gain a pass.

    Another problem is if I right click on a job in command workstation and select colour verification it brings up a pop up with access denied.

    Thanks for any assistance with these issues.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Foster City, CA
    Posts
    287

    Default RE:Verify

    Hi, can you post te detaled report to the forum so we can take a look?

    Create it by going to the File menu in Verify and choosing Print_ Protocol (older CPS versions) or Print-> Report (if you are on CPS 4.7.

    Let us know what CPS version you are on also in your reply.

    Thanks.

    ~Lou

    Quote Originally Posted by pete.whittaker View Post
    Hi

    I have created a profile on Lumi silk using CPS which has a Delta E of 2.2, when I use verify with an Ugra-Fogra-Medienkeil-CMYK-EPS V3.0a Wedge it fails to pass becaues of the Delta H, what needs to be done to improve this to gain a pass.

    Another problem is if I right click on a job in command workstation and select colour verification it brings up a pop up with access denied.

    Thanks for any assistance with these issues.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    12

    Default Verify

    HI Lou_P

    I will have to get that tomorrow, is there anything in CPS to automatically correct a problem with a profile?

    We are running version 4.7

    Thanks

  4. #4
    StarDigital is offline Fiery Forum Expert Contributor StarDigital is on a distinguished path
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    461

    Default

    I found that if you create a profile with the D50 lighting profile but it's pantones don't match your pantone bridge it will still say it has a low delta E. My recommendation is find the correct Lighting in FCPS and test print various pantones to match your bridge. When you get them as close as you can then run the verifier. I found mine to be D55 which is mid morning/afternoon or some such.

    Dan

  5. #5
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Foster City, CA
    Posts
    287

    Default Re: Verify

    ∆H has to do with the hue difference of the primaries.

    Please try printting he verify target again and this time rotate the print 180 to see if this passes.

    I usually find that ∆H is a problem if the engine is not warmed up enough, so you might want to print 10 pr so pages of the verify and measure the last one.

    If it still fails let us know and we can talk about best practices for warmup to make the profile again.

    For the Color Verify Assistant from Command Workstation, I need more info. Please tell me the version of CWS and CPS you are using and on Mac or Windows.

    Thanks.

    ~Lou



    Quote Originally Posted by pete.whittaker View Post
    Hi

    I have created a profile on Lumi silk using CPS which has a Delta E of 2.2, when I use verify with an Ugra-Fogra-Medienkeil-CMYK-EPS V3.0a Wedge it fails to pass becaues of the Delta H, what needs to be done to improve this to gain a pass.

    Another problem is if I right click on a job in command workstation and select colour verification it brings up a pop up with access denied.

    Thanks for any assistance with these issues.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    26

    Default

    I am wondering if the color verification problem was resolved. We are running a Ricoh 7110x with an FS150 E83a frontend. We are running CWS 5.7.0.29 and CPS 4.7.1.16.

    We are having the same "access denied" error when trying to launch verify color from CWS.
    Joel Weinstein
    Southbury Printing Centre, Inc.

    Ricoh Pro 8120s with Plockmatic Bookletmaker
    Ricoh C7110x with extended tray and 5th color unit

  7. #7
    oxident is offline Fiery Forum Expert Contributor oxident is on a distinguished path
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    678

    Default

    Uh oh, same problem here.
    "Access denied" when using CWS 5.8 SP1 and FCP 4.7.3.02.
    When using the "Verification" wizard directly inside FCP, an "access violation in ntdll.dll" pops up just after measuring the target.

    So I guess the problem has to do with FCP, hasn't it?

    UPDATE:
    The problem does not occur when using FCP 4.6 in conjunction with CWS 5.8. So I guess, the problem isn't related to CWS.
    Please fix this or supply a download link for the previous version. Unfortunately, I haven't saved it and at the moment, I've got only one workstation left with the older (working) version...

    Thanks!
    Last edited by oxident; 03-11-2016 at 02:36 AM.
    IC-306 v3.01 FS100 Pro / KM C6000, IC-308 v2.1 FS150 Pro / KM C71hc / SD-513, IC-414 / KM C754
    CWS 5.8 SP2, Windows 10 x64

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    24

    Default

    The issue here is with the Null Password for Administrator user, please use any password and it would work seamlessly.

    Quote Originally Posted by oxident View Post
    Uh oh, same problem here.
    "Access denied" when using CWS 5.8 SP1 and FCP 4.7.3.02.
    When using the "Verification" wizard directly inside FCP, an "access violation in ntdll.dll" pops up just after measuring the target.

    So I guess the problem has to do with FCP, hasn't it?

    UPDATE:
    The problem does not occur when using FCP 4.6 in conjunction with CWS 5.8. So I guess, the problem isn't related to CWS.
    Please fix this or supply a download link for the previous version. Unfortunately, I haven't saved it and at the moment, I've got only one workstation left with the older (working) version...

    Thanks!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Foster City, CA
    Posts
    287

    Default RE: Verify

    Hi Pete.

    To improve a profile, use CPS Device Linker to iteratively optimize the profile.

    You'll need to pick you Lumi profile and the source profile you are using it with, probably ISO Coated if that's what you are verifying against with the Ugra/Fogra media wedge.

    Use relative colorimetric intent and auto black point compensation in the Device Linker.

    Let us know how it works.

    Thanks.

    ~Lou

  10. #10
    oxident is offline Fiery Forum Expert Contributor oxident is on a distinguished path
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    678

    Cool

    Quote Originally Posted by anshulv View Post
    The issue here is with the Null Password for Administrator user, please use any password and it would work seamlessly.
    Wow, great!
    Worked immediately.

    Thanks a lot!
    IC-306 v3.01 FS100 Pro / KM C6000, IC-308 v2.1 FS150 Pro / KM C71hc / SD-513, IC-414 / KM C754
    CWS 5.8 SP2, Windows 10 x64

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts