PDA

View Full Version : Fiery software reinstall - how?



k_graham
10-10-2011, 03:39 PM
EXP250 on Xerox 240

If I insert install disk and reboot Fiery it has the DVD light blink but still starts up in Windows.

Trying pressing either F8 or F12 during startup hoping to check CMOS settings but it still starts Windows - how to install from DVD?

Thanks

Ken

thistlegorm
10-10-2011, 09:17 PM
Hi Ken,

Without reinventing the wheel from previous posts - can you confirm that the UIB (LED Screen) / Buttons is now working as it should ? this is a USB device & if faulty can stop the software reload.

Also what version software are you running ? Ver 1.01 ( WYM Prefix on the Serial & Non ROHS ) or Tag 50 Ver 1.1 ( BMK Prefix on Serial & ROHS compliant ) & that you have the correct software disks for the Version.

Ver 1.01 - 701S45686


Ver 1.1 - 301K17130

The software versions can vary from region to region I think these numbers are US / Canada ? but they should be similar.

The Install instructions are different for each version & what you would expect to see on the UIB differ.

k_graham
10-11-2011, 10:57 AM
Hi Ken,

Without reinventing the wheel from previous posts - can you confirm that the UIB (LED Screen) / Buttons is now working as it should ? this is a USB device & if faulty can stop the software reload.

Also what version software are you running ? Ver 1.01 ( WYM Prefix on the Serial & Non ROHS ) or Tag 50 Ver 1.1 ( BMK Prefix on Serial & ROHS compliant ) & that you have the correct software disks for the Version.

Ver 1.01 - 701S45686


Ver 1.1 - 301K17130

The software versions can vary from region to region I think these numbers are US / Canada ? but they should be similar.

The Install instructions are different for each version & what you would expect to see on the UIB differ.

Yes they replaced screen - also presumeably loaded software - tech said he had to remove battery to fix CMOS - he cheated though as Command workstation would not load from disk and thus used my previous Clone. I brought the disks down from our 2nd store to try in place of 1st set as I was still noticing a issue with a file that lacked color after doing calibration with Spectro so thought to try a reload with these disks. (I still have my Clone backup in case this doesn't work out[that works fine on the other store by the way])

System 1.1 Software disk M042606 071806 and part number 45055171

or Network Controller 1.1 Disk M031706 040406 part number 45054620

Or 1.1 system disk from Dawson Part number 45055171

User software disk from Dawson that would not read system software disk - though can on my computer - part number 45055172 and M012606
Problem is there is disk activity on loading but it simply goes on to Windows - no request to reinstall software. I would like to check out CMOS settings but don't seem to be able to with F8 or F12 key.

I was able to access Lilo via F2 key and definately selected the DVD drive but it still does not load the software.


Ken Graham

thistlegorm
10-12-2011, 04:02 PM
Hi Ken,

Sorry been on a course for a couple of days. Several things from your last post:


Yes they replaced screen - also presumeably loaded software Did they reload the software ?


tech said he had to remove battery to fix CMOS - he cheated though as Command workstation would not load from disk and thus used my previous Clone.

On a working RIP you do not need to remove the battery - if as above the clone has been put back on - then it hasn't been reloaded has it ?

From everything you have said - to me it looks as though you have something wrong with the disks you have - before you do anything else get a "pukka" set of efi software for your box - unfortunately I am in London & your in Canada - if you where closer I would take it as personal challenge to fix!!

As I have stated in previous posts the software reload on an EXP250 isn't exactly rocket science - I have a document that gives every step & the timeframes which you should see from the UIB - which is why I asked whether it is working correctly ? - but it still requires at least 2 x DVD's, one for the system software & the other for the User Software & possibly a third if you have Acrobat loaded..

Let me know...

k_graham
10-19-2011, 12:47 AM
Hi Ken,

Sorry been on a course for a couple of days. Several things from your last post:

Did they reload the software ?



On a working RIP you do not need to remove the battery - if as above the clone has been put back on - then it hasn't been reloaded has it ?

From everything you have said - to me it looks as though you have something wrong with the disks you have - before you do anything else get a "pukka" set of efi software for your box - unfortunately I am in London & your in Canada - if you where closer I would take it as personal challenge to fix!!

As I have stated in previous posts the software reload on an EXP250 isn't exactly rocket science - I have a document that gives every step & the timeframes which you should see from the UIB - which is why I asked whether it is working correctly ? - but it still requires at least 2 x DVD's, one for the system software & the other for the User Software & possibly a third if you have Acrobat loaded..

Let me know...

I noted that my CD software is visible - the dvd software is not so have suggested to tech he change the DVD player - he has agreed, suggests it will be in Thursday. I did insert the system disk in our 2nd stores Fiery - it came up ready to install - as the unit is working fine there I did not.

(Additional note added - Unit was able to read CD's but not DVD's replacement drive now is able to read original DVD's.



Ken

martin.arnedo
01-29-2014, 05:02 PM
Hello im looking for the exp250 recovery cds! where can i download the 3 cds?

thistlegorm
01-30-2014, 04:59 PM
You Can't.

Contact Xerox for a New Media Pack - if memory serves something like $400 ? might be a bit cheaper..?

adam1991
02-01-2014, 10:27 AM
EXP250? $400 sounds too cheap.